Sevgiyle üretiyoruz... Dikey Bitkilendirme ve Dikey Bahçe Uygulamaları
dikey bahçe

Sevgiyle üretiyoruz

Dikey Bahçe

Peyzaj tasarımında farklılık oluşturmak ve doğal yapının devamlılığını sağlamak ilkesiyle yola çıkan firmamız, 2010 yılında kurulmuştur.

Felsefemiz; kullanıcıların keyifle zaman geçirebileceği, doğayla bütünleşen mekanlar yaratmak, akıllarda “işini seven ve özenle yapan” firma olarak yer almak ve hep böyle hatırlanmak.

İthal & Yerli Bitki Temini

Peyzaj Tasarımı

Dikey Bahçe Uygulaması

Bakım Hizmetleri

Dikey Bahçe & Bitkilendirme Merak Edilenler

dikeybitkilendirme
Dikey Bahçe Nedir?

Dikey bitkilendirme, genellikle bir duvar veya bina üzerine kurulan demir konstrüksiyon ve diğer taşıyıcı sistemlerle bitkilerin düşey düzlemde yaşatılmasıyla oluşturulan yeşil yüzeylerdir. Amaç, kentleşmenin getirisi olan soğuk ve sert yapıların kamufle edilmesinin sağlanması ve bu yolla kent insanına hem estetik hem fonksiyonel açıdan konfor sunulmasıdır.

dikeybitkilendirme
Neden Tercih Edilir?

İç ve dış mekanlara canlılık, farklılık ve estetik katmasının yanında havanın temizlenmesine ve ısı dengesine katkı sağlaması, psikolojik olarak insan ruhunu yeşille beslemesi ve bu yolla stresi azaltması açısından bina dış yüzeyleri, iç mekanları, oteller, köprüler, geçitler, parklar vb. tüm yumuşak geçiş ihtiyacı hissedilen mekanlarda tercih edilmektedir.

dikeybitkilendirme
Dikkat Edilmesi Gerekenler

Dikey bitkilendirme yapılacak alanın bulunduğu iklim, bakı ve ışık koşulları ilk olarak dikkat edilmesi gereken unsurlardır. Yörenin iklimi, rakımı ve bitkilerin soğuğa dayanıklılığını gösteren zon değerlerine bakılarak bitki seçimi yapılmalıdır. Dikey bitkilendirmede yer alacak bitkilerin sıcaklık ve nem istekleri ile büyüme hızları birbirine yakın olmalıdır.

dikeybitkilendirme
Bileşenler Nelerdir?

1- Taşıyıcı Sistem
2- Destekleyici Sistem
3- Otomatik Sulama ve Gübreleme Sistemi
4- Bitki Dikim Katmanı
5- Teknik Oda
6- Galvaniz Su Tahliye Kanalı
7- İç Mekan İçin Sisleme Sistemi
8- Aydınlatma Sistemi

Projelerimizden kareler